De top 5 lekkerste Gezonde Smoothies!

gezonde smoothiesAl die artikelen over wat gezonde smoothies precies zijn en hoe jij er een kunt maken zijn natuurlijk heel erg leuk om te lezen, maar het is nog steeds onduidelijk welke smoothies er nu het gezondst zijn. Veel mensen zitten toch nog met vragen over groene smoothies. Welke smoothie is het gezondst en welke gezonde smoothies zijn het lekkerst? Klopt het dat sommige gezonde smoothies gezonder zouden zijn als deze wat meer vezels zouden bevatten? Om op deze vragen antwoord te geven, worden enkele vragen in dit artikel toegelicht. Want welke smoothie, kunnen we met recht de gezondste smoothie noemen?

Wel of geen vezels in gezonde smoothies

Omdat het per persoon verschilt of een smoothie wel of niet gezond is, moeten we eerst onderscheid maken tussen twee verschillende soorten smoothiedrinkers. Mensen die smoothies drinken om af te vallen en mensen die smoothies drinken om gezond te blijven. Behoor jij tot de eerste groep en wil jij dus door middel van het drinken van onder andere groene smoothies afvallen? Dan zouden jouw smoothies uit andere bestandsdelen moeten bestaan dan die van de andere groep.
In veel gezonde smoothies zitten namelijk behalve de benodigde vitaminen ook vezels. Mensen die af willen vallen hebben deze vezels eigenlijk zo min mogelijk nodig, aangezien wanneer vezels niet verbrand worden door bijvoorbeeld sport of beweging, kunnen zij omgezet worden in vet. Wanneer jij dus vezelrijke en gezonde smoothies drinkt en je wilt afvallen, maar beweegt hier niet bij, dan zal je dus niet afvallen. Wij raden je daarom aan om zo min mogelijk vezels aan de gezonde smoothie toe te voegen om deze zo gezond mogelijk te houden.

Behoor jij tot de tweede groep smoothiedrinkers? Dan is de toevoeging van vezels in jouw gezonde smoothies juist goed! Als jij regelmatig sport of beweegt, heb je namelijk vezels nodig om optimaal te kunnen presteren. Vezels vertegenwoordigen een bruikbare bron van energie die jou nog betere resultaten kan laten bereiken. Vezels kan je vinden in groenten zoals rode kool, broccoli en sperziebonen. Dit zijn alle drie eenvoudige groenten om in een smoothie te verwerken. Deze groenten moeten echter wel eerst geblancheerd worden voordat je ze in de blender verwerkt. Het grote voordeel van deze vezels is dat ze je een vol gevoel geven, terwijl ze geen hoge caloriewaarde vertegenwoordigen. Tevens verbeteren vezels de werking van je darmen waardoor je stoelgang ook beter verloopt. Meer lezen over groene smoothies? Klik hier!

Voldoende groente en fruit

Nederlanders zijn de laatste twee jaar steeds meer groente en fruit gaan eten, maar komen nog steeds niet in de buurt van de twee stuks fruit in combinatie met twee ons groente norm. Deze norm, opgesteld door het voedingscentrum, is de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit om het optimale resultaat uit jouw lichaam te halen. Een manier om gemakkelijk aan deze norm te komen, is de groene smoothie. Door groente en fruit slim te combineren kan je met twee volle ‘groene’ gezonde smoothies al aan deze norm komen.

Samen met de consumptie van voldoende groente en fruit, is het belangrijk dat je te allen tijde gehydrateerd blijft. Daarom is de toevoeging van water aan de gezonde smoothie zo belangrijk, je drinkt namelijk ongemerkt water mee. Ook al bevatten gezonde smoothies weinig calorieën, geeft het je lichaam toch een vol gevoel. Hierdoor zal je minder snel een snack uit de koelkast pakken en val je dus sneller, maar vooral onopgemerkt, af.

Wat zijn de vijf gezondste smoothies?

Om je een overzichtelijk beeld van de top 5 gezonde smoothies te geven, lichten wij bij elke gezonde smoothie toe welke ingrediënten er zich in het drankje bevinden. Als je meer over deze specifieke gezonde smoothies wilt weten kan je helemaal onderaan dit artikel lezen hoe je hier meer over kunt leren of lees hier nog meer recepten.

Spinazie – banaan – sinaasappel

Voor deze heerlijke gezonde smoothie heb je ten eerste verse bladspinazie nodig. Verse bladspinazie is te koop bij vrijwel alle supermarkten en zijn meestal verpakt in zakken van 500 gram. Voeg verder nog een rijpe banaan en een sinaasappel toe. Zet de blender aan, en klaar is je gezonde drankje!

Selderij – ananas – sinaasappel

Om deze smoothie zo lekker en gezond mogelijk te maken, mag je een lekker groot stuk ananas in de blender stoppen. Snij deze in kleine stukjes zodat de ananas goed gemalen kan worden. Voeg vervolgens drie stukken selderij en een sinaasappel toe om de smoothie nóg meer smaak te geven. De toevoeging van de selderij zorgt voor een verbeterde vochthuishouding, waardoor jij je vocht langer kunt vasthouden.

Sla – meloen – mango

Wil jij een echte zomerse gezonde smoothie die je een heerlijk verfrissend gevoel geeft? Dan zijn meloen en mango jouw belangrijkste ingrediënten! Start met het snijden van de mango, totdat je een halvo mango in de blender kan stoppen. Daarna kan je zelf kiezen of je 250 of 500 gram meloen in je blender wilt stoppen. Hoe meer meloen, hoe verfrissender de smoothie wordt. Ten slotte snij je de sla (bijvoorbeeld ijsbergsla) in zo klein mogelijke stukjes, en voeg je deze ook aan de mix toe. Dit alles resulteert in een overheerlijke maar vooral gezonde smoothie!

Boerenkool – chia zaden – goji bessen – meloen

Momenteel is er een grote run op chia zaden en goji bessen. Supermarkten hebben moeite om deze gezonde voedingsmiddelen te blijven bevoorraden aangezien ze telkens zo snel uitverkocht zijn. Als jij deze smoothie wilt maken, moet je dus wel eerst chia zaden en goji bessen tot je beschikking hebben. Wanneer je deze producten hebt, kan je met het maken van je groene smoothie starten.
Snij eerst de boerenkool in stukjes van maximaal 1 centimeter zodat je blender alles goed kan vermalen. Voeg vervolgens de goji bessen en zaden toe. Net zoals de vorige smoothie kan je zelf kiezen hoeveel meloen jij aan je smoothie toe wilt voegen. Als je met het toevoegen van de meloen klaar bent, kan de blender aan!

Komkommer – boerenkool – sinaasappel

Ten slotte kan je ervoor kiezen om je smoothie te bereiden met komkommer, boerenkool en sinaasappel. Deze vrij ongebruikelijke maar gezonde combinatie resulteert in een overheerlijk groen drankje. Een dungesneden halve komkommer is al voldoende om de komkommer tot haar recht te laten komen. Net zoals bij de vorige smoothies moet de boerenkool zo fijn mogelijk gesneden worden. Als laatst voeg je nog wat sinaasappel toe, en kan het blendproces beginnen!
Alle bovenstaande gezonde smoothies kunnen gecombineerd worden met water, melk, yoghurt of fruityoghurt. Dit hangt volledig van jouw eigen voorkeur af. Als je je smoothie echt zo gezond mogelijk wilt, raden wij je aan te kiezen voor water.

Wil je nog meer recepten van gezonde smoothies?

Dan hoef je niet meer verder te zoeken! Wil je nog meer gezonde smoothies recepten of wil je weten hoe jij de lekkerste smoothies kunt maken? Dan ben jij met het ‘Gezonde Groene Smoothies Recepten’ boek van groene smoothies expert Diana Verbeek wel even zoet. Dit boek vat alle groene smoothies overzichtelijk samen en geeft bij elke smoothie een uitgebreide ‘gebruiksaanwijzing’. Behalve recepten kan je in dit E-Book ook veel informatie vinden over de voedingswaarde en geschiedenis van de groene smoothie.
Wacht niet te lang, want alleen deze maand krijg je behalve het e-book ‘Gezonde Groene Smoothies Recepten’, nog vier andere e-books waaronder ‘Fat Burning Workout delen 1 t/m 4’ cadeau, en dat helemaal gratis!. Wil je meer over deze aanbieding weten? Klik dan nu hier!