Gratis Groene Smoothies Recepten, helemaal voor niks!

groene smoothies receptenBij veel websites is het lastig te achterhalen wat er nou precies moet gebeuren om die lekkere groene smoothie te maken. Welke voedingsmiddelen er benodigd zijn, exacte hoeveelheden en hoeveel calorieën een bepaalde smoothie vertegenwoordigd. Ook zijn er een groot aantal websites waar je geld moet betalen om groene smoothies recepten in te zien. Om je ten slotte nog een duidelijker beeld van de groene smoothie te geven, worden de meest gestelde vragen over groene smoothies beantwoord.

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk een groene smoothie maken?

Als je nog niet zo vaak smoothies gemaakt hebt, zal je het de eerste weken lastig vinden om een goedkope groene smoothies recepten te vinden. Veel soorten fruit en groente zijn namelijk vrij prijzig. Bladgroenten zoals bladspinazie zijn op het eerste gezicht niet zo duur, maar kennen wel een zeer beperkte houdbaarheidsdatum. Het kan zomaar voorkomen dat, bladspinazie is namelijk maar drie tot vier dagen houdbaar, je 50 procent of meer van de bladspinazie weg kan gooien. Je kunt namelijk niet ervoor kiezen om naast het drinken van meerdere groene smoothies per dag, ook nog eens een paar dagen lang spinazie te gaan eten. Hierdoor kan je namelijk teveel nitraat binnenkrijgen en dat is ongezond. Je moet daarom bij sommige combinaties accepteren dat ze wat duurder zijn dan andere combinaties.
Aan de andere kant bespaar je juist wel weer geld op snacks zoals chips en nootjes. Dit zal naar ratio niet goedkoper zijn, maar de voordelen die jouw lichaam en mentale gesteldheid bij gezonder eten hebben, zijn vele malen groter dan deze financiële besparingen. Om je toch wat tips mee te geven over hoe jij zo goedkoop mogelijk de ingrediënten voor een smoothie kunt inkopen, hebben wij er een paar opgesteld;

  • Koop fruit en groenten die op dat moment in het seizoen zijn. Aardbeien koop je bijvoorbeeld vooral in de zomer. Kijk ook wanneer bepaalde groent- en fruitsoorten in de aanbieding zijn.
  • Kan je echt geen goedkoop fruit vinden? Koop dan bevroren fruit. Het voordeel van bevroren fruit is dat de houdbaarheidsdatum vele malen verder ligt dan onbevroren fruit. Op deze manier heb je veel langer plezier van je aankoop.
  • Bezoek de lokale groenteboer eens! De lekkerste en vaak ook de goedkoopste producten vind je altijd nog bij de groenteboer op de markt. Deze producten zijn vaak veel verser dan de producten die je in de supermarkt vind. Tevens draag jij bij aan de toekomst van de lokale ondernemers!

Is het eten van te veel bladgroenten ongezond?

In principe is het eten van te veel bladgroenten, verwerkt in een smoothie, niet ongezond. Het eten van overmatig veel bladgroenten is ongezond wanneer je teveel nitraat binnenkrijgt. Nitraat wordt bij verhitting, wanneer je bijvoorbeeld spinazie kookt, omgezet in nitriet. Wanneer je te veel nitriet binnenkrijgt kan dit een negatief effect op jouw gezondheid hebben.

Elke bladgroente bevat een minuscule hoeveelheid gifstoffen om zichzelf te beschermen. Daarom is het afwisselen van bladgroenten belangrijk, om niet te veel van één soort bladgroente binnen te krijgen. Hierdoor geef jij je lichaam de kans om de gifstoffen af te stoten, en dus weer gezond verder te laten gaan! Kies dus meerdere groene smoothies recepten om af te wisselen.

Voor gratis groene smoothies recepten laat je hieronder je e-mail achter en je krijgt direct 10 gratis groene smoothies recepten.

Ik ben allergisch voor bepaalde soorten fruit, kan ik nog steeds een groene smoothie maken?

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij allergisch voor bepaalde soorten fruit bent. Of misschien vind jij bepaalde fruitsoorten wel helemaal niet lekker. Dan is er helemaal niets aan de hand. Je kunt er namelijk gewoon voor kiezen om in plaats van banaan voor bijvoorbeeld mango te kiezen. Je kiest dus gewoon een van de andere groene smoothies recepten. Vervang de fruitsoorten die jij wat minder lekker vindt, of waar jij allergisch voor bent, met fruitsoorten waar jij je wel prettig bij voelt. Je kunt ontelbaar veel combinaties maken, er is dus altijd wel een combinatie die jij echt lekker vindt.

Hoeveel calorieën zitten er in een groene smoothie?

Het kan per groene smoothie behoorlijk verschillen hoeveel calorieën er in zitten. Daarom staan bij de meeste groene smoothie recepten geen calorieën aantallen vermeld, omdat de voordelen die de ingrediënten voor jouw gezondheid hebben vele malen groter zijn. Je hebt door het regelmatig drinken van smoothies al snel minder trek in ongezonde tussendoortjes zoals chips en patat, dus je werkt ongemerkt al dat overtollige vet weg. Heb je na verloop van tijd toch nog trek in een lekkere snack? Kies dan voor onbewerkte snacks zoals ongezouten nootjes of dadels.

Groene Smoothie met spinazie en selderij

Een heerlijke combinatie van gezond en lekker zijn de groene smoothies recepten met spinazie. Hier heb je in principe niet heel veel ingrediënten voor nodig. Je kunt zelf kiezen of je de smoothie wat frisser wilt door bijvoorbeeld meer mango of meloen toe te voegen. Een van deze groene smoothies recepten is;

  • Volle hand verse bladspinazie voor het heerlijke gezonde groene effect
  • Handje selderij om de smoothie nog gezonder te maken
  • Handje meloen voor de frisheid
  • Wat ijsblokjes om de smoothie lekker koud te maken
  • Als de smoothie wat vloeibaarder wilt maken, kan je water toevoegen (ca. 300 ml)

Zet de blender aan, en smullen maar!