Hoe bereid je de lekkerste groene smoothies?

Hoe bereid je de lekkerste groene smoothies?

Nederland is in de ban van groene smoothies. Deze heerlijke, gezonde drankjes worden steeds vaker gedronken. Ze zie er niet alleen verfrissend uit, zo smaken ze ook en ze geven je ook nog eens een flinke boost van energie!

Groene smoothies worden door veel mensen gebruikt bij het afvallen. Want je kunt prima afvallen met groene smoothies. Dat heeft te maken met de voedingsstoffen die je wel (en niet) binnenkrijgt door groene smoothies te bereiden.

Hoe bereid je nu de lekkerste (maar vooral: gezondste) groene smoothies? We vertellen het je graag.

 

Waarom zijn groene smoothies zo gezond?

Groene smoothies bevatten voornamelijk fruit en groenten. Er komt geen yoghurt bij kijken en al helemaal geen ijs (roomijs). Daardoor is de hoeveelheid calorieën erg laag, krijg je bijzonder veel fruit (met natuurlijke suikers) en groenten (met vitaminen, mineralen en voedingsvezels) binnen. Fanatieke groene smoothies-drinkers eten al geen groente meer in de avond, omdat ze hun portie al gedronken hebben. Daarbij gaan vitaminen en mineralen niet verloren in een groene smoothie, omdat de groenten niet gekookt worden, maar rauw in de blender gaan.

Daarmee hebben we eigenlijk de belangrijkste speerpunten al genoemd. Maar er is meer dat je wil weten over groene smoothies!

 

Eindeloos mixen

Een groene smoothie is op duizenden manieren te maken. Het is geheel afhankelijk van jouw smaak hoe je de smoothie wil drinken. Houd je van fruit? Dan voeg je er lekker veel fruit aan toe. Houd je van groenten? Doe dan hetzelfde met groente. Sterker nog: houd je van pittig? Ga dan voor een smoothie met pepers, paprika en een beetje citroen.

Eindeloos variëren is waar groene smoothies voor staan. Niet gek dus dat mensen niet snel uitgekeken raken op deze hype. En dan te bedenken dat smoothies je ook nog eens helpen afvallen!

 

Afvallen met groene smoothies

Het is inderdaad zo dat groene smoothies je kunnen helpen met afvallen. Wie momenteel één snack per dag vervangt door een groene smoothie, zal al verschil gaan merken in een paar dagen. Je vervangt namelijk een snack die vol zit met ongezonde suikers voor aan caloriearme smoothie mét vitaminen, mineralen en natuurlijke suikers. De kans is groot dat je na het drinken van zo’n volle smoothie helemaal geen zin hebt in een andere snack of een ander tussendoortje! Zeer aannemelijk dus dat je nog meer af zal vallen.

 

En dan nu: Hoe bereid je zo’n heerlijke groene smoothie het beste?

Een groene smoothie is een perfecte manier om af te vallen en een heerlijk drankje om tussentijds te drinken om wat extra energie te verkrijgen. Maar hoe bereid je zo’n smoothie nu het beste? Volg de stappen hieronder en houd je aan deze richtlijnen. Dan komt het helemaal goed.

  • Zorg voor een goede blender, die alles fijn kan malen;
  • Kook groenten en fruit niet, maar blender het rauw;
  • Gebruik zoveel mogelijk water als basis en vermijd yoghurt en andere vloeibare ingrediënten;
  • Zorg voor een bite door het toevoegen van nootjes en dergelijken (eiwitrijk, dus ook positief voor het afvallen);
  • Schenk de smoothie in een groot glas, zodat je direct je twee ons groenten per dag binnenkrijgt;
  • Zorg dat je een boekje bijhoudt met de smoothies die jij lekker vindt, zodat je ze makkelijker kan bereiden;
  • Maak extra veel als je druk bent en vries de smoothies in. Je kunt ze invriezen in flesjes en gedurende de dag laten ontdooien, zodat je ze ten alle tijden kunt drinken.

 

Hoe smoothie ben jij?

Heb je ook al zin om een groene smoothie te bereiden en te drinken? Wacht dan niet langer en ga vandaag nog aan de slag met het bereiden van deze heerlijke, gezonde en energieboostende drankjes!